特邀数学家加拿大肖杰教授来我校作报告

发布者:系统管理员发布时间:2012-06-17浏览次数:857

题目:p-harmonic capacity problem in planar convex ring

报告人:肖杰 教授、院长

主持人:蒋勇 教授、院长

地点:尚贤楼 8楼

时间:2013年6月17日(第17周周一)上午 10:00—11:00

欢迎参加。

肖杰教授简介:

北京大学博士,加拿大Memorial University of Newfoundland教授、理学院院长,多家官方顶级SCI期刊副主编。
研究领域:geometric analysis and partial differential equations. In particular, Dr. Xiao works on the interactions between harmonic analysis, complex variables and operator theory, but also applies techniques coming from function spaces and potential theory to the study of conformal differential geometry and heat equations, Navier-Stokes equations and wave equations.

在国际著名的数学学术刊物《ADVANCES IN MATHEMATICS》、《TRANSACTIONS OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY》、《MATHEMATISCHE ANNALEN》、《JOURNAL OF FUNCTIONAL ANALYSIS》、《JOURNAL OF DIFFERENTIAL EQUATIONS》、《MATHEMATISCHE ZEITSCHRIFT》、《J. GEOMETRIC ANAL》、《JOURNAL FUR DIE REINE UND ANGEWANDTE MATHEMATIK》、《JOURNAL OF THE LONDON MATHEMATICAL SOCIETY》、《J. MATH. PHYSICS》、《COMM. MATH. PHYS.》、《PROCEEDINGS OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY》、《PACIFIC JOURNAL OF MATHEMATICS》、《INTEGRAL EQUATIONS AND OPERATOR THEORY》、《PROCEEDINGS OF THE EDINBURGH MATHEMATICAL SOCIETY》、《PROCEEDINGS OF THE ROYAL SOCIETY OF EDINBURGH SECTION A-MATHEMATICS》、《BULLETIN DES SCIENCES MATHEMATIQUES》、《STUDIA MATHEMATICA》、《J. MATH. SCI.》、《J. FOURIER ANAL. APPL.》、《J. MATH. PURES APPL.》、《INDIANA UNIV. MATH. J.》、《TOHOKU MATHEMATICAL JOURNAL》、《ILLINOIS J. MATH》、《J. MATH. ANAL. APPL.》、《MICHIGAN MATH. J.》、《J. OPERATOR THEORY》、、《CONTEMP. MATH.》、《ARK. MAT》、《MANUSC. MATH.》、《EXPOSITION. MATH.》、《COMMUNICATIONS IN PARTIAL DIFFERENTIAL EQUATIONS》、《DYN. PARTIAL DIFFER. EQU.》、《FORUM MATHEMATICUM》、《NONLINEAR ANALYSIS》等刊物发表论文近百篇。专著有《INTEGRAL AND FUNCTIONAL ANALYSIS》、《GEOMETRIC QP FUNCTIONS 》《HOLOMORPHIC Q CLASSES 》、《ELEMENTARY NUMBER THEORY》,被各著名高校采用为研究生教材。

2013-6-17